söndag 8 juni 2008

Sol i sinnet, sol i skinnet

I förrgår var det tydligen varmast i hela Europa i Falun. Det gör mig inte så mycket att jag missade att vara där då, för den värme vi har här räcker gott och väl för mig.

Det har dessutom hettat lite extra i skinnet de senaste dagarna. Det retar mig, eftersom jag har varit så försiktig hela tiden. Ända fram till i förrgår, på nationaldagen alltså, då jag var ute i solen mitt på dagen lite för länge. Extra typiskt är det också att jag slarvade just då av alla dagar, eftersom jag igår skulle till haaavet!

Men det gick bra. Jag och Metaformannen åkte till Marstrand och promenerade omkring på klipporna hela eftermiddagen utan att solen var alltför ond mot oss. Det var en riktigt härlig dag, som jag absolut räknar till de bästa så här långt i år, och då har jag ändå varit med om en hel del roligheter redan.


Och jag kan inte hjälpa det, men eftersom jag är från en helt annan del av landet så är det precis som att vara utomlands för mig på sådana platser. Man behöver verkligen inte åka långt för att uppleva något exotiskt och fantastiskt! Den karga klippnaturen med söndertorkat gräs och starka blomdofter påminde mig också en hel del om mina starkt begränsade erfarenheter av varmare länder.


Badkläderna släpade vi omkring på hela dagen, bara för att. Egentligen visste jag redan i förväg att det inte skulle bli något bad, för det brukar ju bara vara när jag inte har med mig badkläder som jag blir riktigt sugen på att bada. Om man inte räknar längre sommarvistelser på landet, förstås. Fast mina fötter fick sig i alla fall ett svalkande och skönt kvällsdopp efter allt gående.