söndag 1 februari 2009

Utsiktstoppen: Landalabergen

Det var sol och söndag och äntligen läge att ta med sig kameran ut. Fast så här års finns det ju egentligen inte mycket att fota ute. Såvida man inte hittar ett nytt, spännande ställe kanske? Och efter att ha bloggat om utsikter igår och sett skidåkare skejta uppför backar idag kände jag att mina ben ville ta mig uppåt. Faktiskt fanns det ett område i närheten som passade alldeles ypperligt för den här dagen, nämligen Landalabergen, där jag mest bara har passerat lite snabbt fram till idag. Så dit styrde jag stegen.

Där fick jag snabbt syn på ett intressant torn som stack upp över buskagen, och som jag efter lite googlande inser är ännu något slags vattentorn. Vad snygga de är i Göteborg! I alla fall om man kunde bortse från allt klotter.Jag var inte precis ensam om att ha sökt mig upp till Landala vattenreservoar denna eftermiddag. För att kunna fota och titta på utsikten från de bästa ställena fick man nästan stå på kö, men solen värmde skönt så det var mest trevligt att stå ute på klipporna och ta det lugnt.

Tänk om man skulle bo här. Och kunna kliva ut genom den här tjusiga dörren ...

... för att mötas av den här kanske ändå snäppet tjusigare utsikten!

Utsikten var nog över genomsnittet även för denna stad, speciellt utan grönska på grenarna. Extrapoäng för att man härifrån faktiskt ser mitt fönster. Hmm, det måste ju betyda att man även ... ja, väl hemma inser jag att jag har tittat mot den här utsiktsplatsen i stort sett varje dag under ett års tid utan att den för mig har varit mer än det enda spår av natur man kan skymta från mitt rum. Nu när jag vet kan jag plötsligt också se toppen på vattentornet. Å andra sidan tog det ju tio månader innan jag fattade att jag kunde se Lisebergstornet från mitt fönster, så jätteunderligt är det ändå inte.

Nänä, inga pilar här inte. Ni får hitta det själva!

Mys- och mystikfaktorn sänktes förstås av närheten till fula höghus, närvaron av en massa klotter och skräp samt förstås trängseln. Antagligen är det lite mer spännande här om man går hit vid något annat tillfälle än en solig söndagseftermiddag.

Och så poängen:

Personliga erfarenheter av platsen: [3]

Tillgänglighet: [4]

Utsiktskvalitet: [4]

Trängsel: [2]

Picknickmöjligheter: [3]

Totalpoäng: [16]
Den låga poängen förvånar mig lite, med tanke på vilket intressant ställe det ändå är. Tillgängligheten är antagligen platsens stora för- och nackdel. Hade det inte varit så skräpigt och söndersprunget hade det varit väldigt fint här. Men det är definitivt ett ställe värt att återkomma till.