söndag 17 juli 2011

Saltsjönäs med toppenpicknick

Det blev till slut ändå bara en gäst igår, men det var inte så bara, för det var Göteborgskusinen som kom för att inspektera vårt hem, och hon bidrog också till att vi kom iväg ut för att se lite nytt och ta vara på den fina dagen som klämts in bland alla de regniga.

Vi åkte till Näset, promenerade ut bland Saltsjönäs klippor, där det faktiskt inte alls var mycket folk så där på seneftermiddagen, valde ut en egen och mycket trevlig klippavsats och tillbringade där ett par timmar i solen med att njuta av luften, värmen, utsikten, sällskapet och maten. Mario och jag fick äntligen anledning att inviga vår fina picknickväska som vi fått i gemensam 30-årspresent, och det kändes härligt lyxigt att äta på sådant där gammaldags utflyktssätt med tallrikar, bestick och uppläggningsfat. Det var väl värt den extra disken!

Nu såg vi visserligen inte mycket av omgivningarna när vi väl var där, men tillräckligt för att vi snabbt skulle bestämma oss för att det nog får bli fler turer utåt Näset i sommar.