fredag 10 april 2009

Första promenaden efter flytten

Jaha, det blev ju inte mycket av det där bloggandet i alla fall. Men nu då? Nu är det påsk och ingen vettig människa sitter väl vid sin dator och skriver eller läser bloggar. Då kanske?

Idag var det perfekt vårväder: sol, varmt och vindstilla. Jag kunde knappast hoppas på en bättre dag för att börja utforska mina nya omgivningar. Dock började jag med ett ställe jag redan sett lite av, så helt vilse var jag nu inte. Inte ensam heller. Naturligtvis var massor av folk ute runt Härlanda tjärn och fiskade, grillade, motionerade eller bara satt i solen. Jag hade inte räknat med annat. Vill man gå för sig själv är det nog bättre att välja en vanlig villagata. Bara en sak retade mig nu, nämligen att behöva gå på höger sida på en gångväg ute i den så kallade naturen. Stadsmänniskor!

Trots allt prat överallt hörde jag en massa trevliga ljud som kändes snälla i mina öron, som humlesurr, fågelsång, grusväg under fötterna, kluckande vatten. Och jag såg sädesärlor, årets första fjäril som var en citronfjäril, myror, blommor ... ja, ni fattar. Vi tar några bilder helt enkelt.

Det är ändå lite skillnad mellan att bo här och mitt inne i stan. Här finns inga parker, så här blommar det överallt!

Det är nästan så att det börjar se annat än vintrigt kallt ut.

När jag kom fram till sand och närhet till solglittrande vatten kände jag badlusten komma smygande. Hade jag varit tolv år hade jag definitivt badat en sådan här dag.

De övernaturligt vita vitsipporna blommar redan också.

Ja, alltså, det är väl ändå inga barn som kollar min blogg. Och förresten hölls det på så här precis överallt runt vattnet, så det var omöjligt att inte få med några av dem på bilderna. Säkert.

Det finns trappor här också! Fina sådana dessutom. Nog för att jag får trappträning när jag bor på översta våningen, men jag är ju van vid att ta mig uppåt även utomhus.

Och titta, titta! En kraftledning att fota!