söndag 7 juni 2009

Nationaldagen 2009 (utan kamera!)

Nationaldagen igår hade jag inte riktigt tänkt på i förväg, och därmed inte heller planerat något för, men när jag igår middag kom att tänka på att jag var en ganska duktig nationaldagsfirare förra året ville jag ändå inte bara slarva bort det i år, så det var bara till att hitta på någonting snabbt. Jag tog mig in till stan och chansade på att hinna till Slottsskogen i tid för att höra lite av Göteborgssymfonikerna (tur att man har koll på traditionerna här i stan!). Det gick fint och jag fick stå i solen en stund och lyssna på musik och bli tantigt rörd av synen av finklädda barn som plockade blommor och lekte med barkbåtar.

Jag passade sedan på att promenera genom mina gamla miljöer. Först längs Linnégatan och en snabbis upp till favoritutsikten vid Skansen Kronan, ner igen och genom Haga, till Järntorget (där jag tänkte ta en spårvagn, men kom på att det var ju dumt när vädret var bra och älven så nära) och så bort till Stenpiren, där jag satt lite på bästa bänken med vinden i ansiktet, kände dofterna från älven och hörde motorvrålet från STCC-tävlingen i Frihamnen på andra sidan vattnet. Lyckades dessutom tajma det hela så väl att jag fick se eftermiddagsfärjan till Frederikshavn avgå (en liten personlig tradition jag har, inte bara för nationaldagar). Fortsatte vidare bland turisterna på kajen, vinkade åt Paddan och Lasse Dahlquist (båten!) utanför kasinot, rundade operan och avslutade sedan det hela på ett något mindre värdigt sätt genom att trängas inomhus och göra av med pengar i Nordstan.

När jag kom hem slog jag på tv:n och fotbollen i några minuter för att också få höra nationalsången innan dagen var slut (men jag gjorde tydligen rätt i att strunta i själva matchen). Så ja, jag får väl säga att jag är nöjd med mitt val av aktiviteter och att det blev en bra nationaldag i innerstan även detta år.