måndag 21 februari 2011

Helgen i S-städerna

En storfödelsedag firades under det gångna veckoslutet med familjehelg på andra sidan landet. Det innebar tidig lördagsmorgon och tågresa, som faktiskt före utsatt tid placerade oss i Södertälje. Och så lyckades jag alltså till slut hälsa på hos brorsan.

Vi åt och åt och åt och åt, sov på hotell med badrockar och engångstofflor, åt igen (hotellfrukost, fast inte så överdrivet mycket, då det mesta just ätits upp av idrottsungdomar), begav oss till Stockholm och gick på Tekniska museet och utställningen NASA -- A Human Adventure.

Rymdprylarna tycktes tilltala många människor i olika åldrar, men mig och Mario passade temat extra bra, då vi nyligen börjat med Star Trek-filmsessioner med Mr Data (vilket jag kallade honom långt innan jag alls visste att han var trekker). Fast Mario hade som vanligt sina synpunkter på hur museer ska skötas. Sedan tidigare har han en idé om ett måndagsöppet bajsmuseum (fråga inte), och nu vill han ha ett museum fyllt med instrumentpaneler där alla barn får trycka på knappar och dra i spakar, och där detta helst också ska medföra roliga effekter.

Nåväl, sedan trängdes vi i innerstadstrafiken och letade parkeringsplats tills detta blev det mest bestående minnet av dagen. Därpå hann vi faktiskt äta ännu mer innan det blev dags att ta bussen tillbaka västerut. Även bussresan förflöt utan incidenter, och hur långt och segt det än hade kunnat vara så blev det nästan precis lika mysigt som jag tyckte att det var att resa i mörker som liten. (Intressant bonusinfo: Från Stockholm var det nästan bara tjejer med på bussen, men i Jönköping klev i stället nästan uteslutande killar på.)