onsdag 23 juni 2010

Växlingar

Den ljusaste kvällen har redan passerat (även om trösten är att det inte är absolut sant), men som alltid har sommaren knappt börjat än när den skrämmande och hotfulla vändningen mot den andra halvan redan är här.

Jag har den senaste veckan gjort ett kort och tillfälligt uppehåll i sommarlovet för att förbereda lite inför hösten. Jag har dessutom socialiserat, tagit långa, långa och härliga sommarkvällspromenader med Mario och också läst en del, men till min egen förvåning fortfarande inte sett en enda minut av fotbolls-VM.

Och nu har jag rensat ur kylskåpet lite, packat och förberett mitt hem på att det får klara sig utan mig ett slag. Jag har så smått börjat avveckla delar av odlingarna, bland annat genom att ge bort tamarinden /r/ till en bloggläsare som bjöd på lunch, och jag har kommit till en punkt där jag inte längre riktigt orkar bekymra mig för vad det ska bli av växterna framöver (fast lite fixar jag ju för dem, jodå).

För nu kittlar det förväntansfullt i fotsulorna, nattdofterna som drar in genom fönstret väcker starka drifter i mig och jag vet att jag är mindre än ett dygn ifrån den så totalt annorlunda tillvaron på landet. Om inget ... och så vidare.

Därefter oplanerat, och bortsett från att det ökar på packningen ytterligare något, så är det helt perfekt.

Trevlig midsommar!