torsdag 15 april 2010

I väntan på askmoln och annat

Det var värst vad mycket folk som plötsligt skulle ha flugit någonstans då. Var och varannan människa tycks vara påverkad av inställda flyg när jorden skickar lite isländsk vulkanaska för att påminna om vem det är som bestämmer. Men jag väntar bara på gäster som ska anlända med tåg. Det brukar normalt inte innebära mer än några timmars förseningar. Nu, med alla extra resenärer som fått göra sina inrikesresor markbundna, får vi kanske visserligen lägga på någon timme till, men jag räknar ändå med besök till helgen.

Så jag städar och fixar i stället för att passa på att vara ute i solen innan den försvinner bakom aska, regnmoln eller både och. Fast för turister ska det i princip regna i Göteborg, för att ryktet om den konstanta vätan här ska hållas vid liv, så det är helt i sin ordning, bara lite tråkigt för besökarna om det blir så.

I min frys väntar nu en crème fraiche-tårta, vilket en gång om året är det godaste som finns. Och med posten kommer det spännande försändelser med många frimärken och mystiska figurer på.


Det tycks vara stora grejer på gång här, även bortsett från askmolnet!