torsdag 21 maj 2009

Personligt anpassad present

När mamma fyllde år önskade, nej krävde, hon att få ett fint porträtt av sina barn. Vi har haft ett helt år på oss, så naturligtvis väntade vi till sista minuten med att fixa det. Och för ett tag sedan var därför brorsan på besök i Göteborg.

Eftersom mamma är förskollärare och årligen poserar för fotografer tillsammans med horder av rödgråtna småbarn tänkte vi att det väl var något liknande hon kunde tänkas gilla att få. Därför valde vi att förlägga fotograferingen till den första sommardagen. Det var en sådan dag när vi fortfarande var vinterbleka men värmen fick oss att klä oss lätt, och det var dessutom ute i det starka middagsljuset som ger lustiga skuggor och kisande blickar. Det var också årets första stora björkpollendag här i Göteborg, och vi såg till att vistas i parkmiljöer fulla med pollen, så att vi kunde se riktigt blankögda och rödmosiga ut.

Jag tror att vi lyckades rätt bra. Och det var ju tur, för nu ska vi se den där bilden varje gång vi hälsar på i föräldrahemmet i resten av våra liv. Men mamma blev glad, och det är väl huvudsaken.